Tuchtonderzoek tegen Audenaert

Speurders zijn binnengevallen in de privéwoning en het kantoor van Glenn Audenaert, de baas van de federale gerechtelijke politie in Brussel. Het onderzoek zou draaien om onwettig gebruik van politiegegevens en rond de relatie van Audenaert met een zakenman. Minister Milquet begint alvast met een tuchtonderzoek.

De speurders doorzochten zowel het bureau van Audenaert in Brussel als zijn appartement in Knokke. Dat schrijft De Standaard. De politietopman was op dat moment in het buitenland. In de krant zegt dat hij niet weet waar het onderzoek om draait.

Het parket van Dendermonde wou geen commentaar kwijt over de reden van de huiszoekingen, maar volgens De Standaard passen de huiszoekingen in een gerechtelijk onderzoek naar onwettig gebruik van politiegegevens en de relatie van Audenaert met een zakenman uit Waasmunster.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) is samen met Catherine De Bolle, baas van de politie, alvast met een tuchtonderzoek naar Audenaert begonnen. Milquet wacht op aanvullende informatie van Justitie om "eventueel over een voorlopige schorsing te beslissen". De minister stelde dat het om een grondig onzerzoek gaat, dat echter in volledige onafhankelijkheid moet gebeuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?