Tunnelmonden Reyerscomplex worden versmald

© Groupement Intercomités de quartier Reyers.

Drie tunnelingangen van het Reyerscomplex zullen na de renovatie tot één rijstrook worden versmald. Op die manier komt er ruimte vrij op de bovengrondse laan voor fietsers en voetgangers. Dat verneemt onze redactie van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

De Brusselse regering besliste deze donderdag tot de ingreep. De versmalling gebeurt enkel waar het milieueffectenrapport aantoont dat de doorstroomtijden niet worden verlengd door de aanpassing.

Concreet gaat het over de tunnelmonden Reyers – Meiser, Meiser – Reyers en Montgomery – E40.

“Op die manier komt er ruimte vrij op de Reyerslaan om een kwalitatieve openbare ruimte mogelijk te maken”, zegt Smet. “Nu rijden fietsers op voetpad, staan er auto’s op het voetpad, moeten voetgangers slalommen tussen auto’s en fietsers, et cetera.”

De tunnels in kwestie zijn vandaag trouwens al op één rijstrook, wegens de werf van de afbraak van het Reyersviaduct.  De ingang Montgomery – E40 is al sinds 2003 beperkt tot 1 rijstrook.

De tunnelmond E40 – Montgomery zal terug op 2 rijstroken komen, zoals voor de werken.

De ingreep komt er ook op expliciete vraag van de omwonenden.

Tijdens de werken aan de tunnels zullen zoals eerder aangekondigd ook de dakplaten van verschillende tunnels in het complex worden gerenoveerd. Het gaat om de tunnels Reyers-Meiser, Meiser-Reyers, Montgomery-E40, E40-Montgomery.

Na de tunnelwerken, die beginnen voor de zomer, wordt de Reyerslaan omgevormd tot een stadsboulevard.

De voorbije weken ontstond er flink wat commotie toen het plan voor een andere versmalling opnieuw op tafel kwam, die van de E40 tussen Kraainem en Reyers. Ook daar was de logica dat die versmalling geen extraverkeershinder zou veroorzaken. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?