justitiepaleis

| Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling verlengt de aanhouding van Vincent L.

Tussenpersoon blijft aangehouden in onderzoek naar dubbele moord Kraainem

© Chris Verhaeghe
23/03/2023

De mogelijke dader van een dubbele moord in Kraainem blijft nog langer in de cel. Dat besliste de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling, die de aanhouding verlengt van Vincent L. De Luxemburger probeerde al meermaals tevergeefs om vrij te komen.

De man wordt er van verdacht de tussenpersoon te zijn in de huurmoord die in maart van vorig jaar het leven kostte aan de 46-jarige Magali W. en haar 17-jarige dochter Coline. Ze werden op 24 maart 2022 levenloos aangetroffen in hun woning in de Annecylaan in Kraainem, waarna de politie het onderzoek startte.

De verdenking viel al snel op Pierre D., die door de onderzoeksrechter werd aangehouden op verdenking van moord. De 51-jarige man ontkende aanvankelijk zijn betrokkenheid bij de feiten en werd enkele weken later vrijgelaten door de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

Enkele maanden nadien werd de man opnieuw opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde, samen met een tweede verdachte. Het ging om de 39-jarige Beby N., die volgens het parket de moorden heeft gepleegd in opdracht van de partner en stiefvader van de slachtoffers.

Kort nadien werd nog een derde verdachte opgepakt. Die man, Vincent L. uit het Luxemburgse Lubin, zou dan weer de vermoedelijke uitvoerder van de moorden in contact hebben gebracht met Pierre D. Het trio ontkende elke betrokkenheid en stelt dat hun onderlinge telefoongesprekken te maken hadden met onderhandelingen over verbouwingswerkzaamheden aan het appartement van Pierre D.

Bekentenissen

Maar de vader en stiefvader van de twee slachtoffers heeft een onlangs bekentenissen afgelegd. De man verscheen vorige week voor de raadkamer, die zijn aanhouding verlengde. Hij blijft opgesloten in de gevangenis, net als de vermoedelijke moordenaar en Vincent L. Hij verscheen donderdag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling, maar die handhaafde zijn voorlopige hechtenis. De Luxemburger probeerde al meermaals vrij te komen en trok zelfs al naar het Hof van Cassatie, maar tevergeefs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni