Twee autodieven opgepakt in Anderlecht na achtervolging

© RP / BRUZZ

De politie van de zone Zennevallei heeft maandagavond twee mannen opgepakt die op weg waren met een gestolen voertuig. De twee konden pas ingerekend worden na een achtervolging die leidde tot in Anderlecht.

Het was een patrouille in een anoniem politievoertuig die maandagavond de gestolen wagen opmerkte op de Postweg in Sint-Pieters-Leeuw, kort nadat via de radio was gevraagd uit te kijken naar het voertuig. De agenten gingen de gestolen wagen meteen achterna en vroegen bijstand van een tweede patrouille, maar de dieven versnelden en namen de vlucht.

De achtervolging leidde tot in Anderlecht, waar de twee inzittenden het voertuig achterlieten en te voet verder vluchten. De bestuurder kon snel ingerekend worden toen hij een tweede politievoertuig zag naderen, terwijl de passagier zich eerst nog in het struikgewas probeerde te verbergen en vervolgens wegliep. Ook hij kon een honderdtal meter verderop gearresteerd worden.

De twee, 26 en 27 jaar oud, bleken illegaal in het land en werden ter beschikking gesteld van het parket. Ze werden gedagvaard voor de zitting van 17 november. De passagier, die al geseind stond voor een eerdere veroordeling, werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?