Twee auto's gaan in vlammen op bij brand in Anderlecht

© JVN/BRUZZ
| Brand in de Verzoeningstraat in Anderlecht

De Brusselse brandweer is woensdagavond moeten tussenkomen voor een brand in de Verzoeningsstraat in Anderlecht. Daar leidde een brandende scooter tot de vernieling van twee auto's en de ramen van een woning. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de brand werd aangestoken.

De brand ontstond rond 22.10 uur in de Verzoeningsstraat ter hoogte van nummer 16 in Anderlecht, bevestigt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Er stond een scooter in brand. Het ging niet om een elektrische scooter, wel om een exemplaar met verbrandingsmotor."

Volgens Derieuw stond de scooter dicht bij de gevel van een woning waardoor de gevel ook vuur vatte. "De brandweer heeft het vuur gelukkig snel kunnen bedwingen. Wel zijn er twee auto's die dichtbij stonden, opgegaan in de vlammen."

In de woning trof de brandweer niemand aan. "De ramen liepen schade op en de buren hebben de gebroken ramen afgesloten," aldus Derieuw. "De binnenruimte werd geventileerd."

Volgens politiezone Zuid is de oorzaak van de brand nog niet duidelijk, maar zijn er wel "aanwijzingen dat de brand werd aangestoken."

Brand in de Verzoeningsstraat in Anderlecht

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?