Twee branden waar daklozen slapen op één ochtend

© Brandweer Bsl

Sinds 5 uur donderdagochtend is de Brusselse brandweer in de weer met het blussen van een leegstand pand in de Brogniezstraat in Anderlecht. Drie mensen, vermoedelijk krakers die in het pand logeerden, werden door de brandweer van het dak geplukt en naar het ziekenhuis gebracht. Om 7 uur moest de brandweer tussenkomen door een brand in een technische kamer in Sint-Joost-ten-Node. De man die daar waarschijnlijk sliep moest ook naar het ziekenhuis. Er zijn geen ernstige gewonden.

“De brand wordt momenteel aangevallen langs de voor- en achterzijde,” zegt woordvoerder Walter Derieuw aan BRUZZ, “op het hoogtepunt van de inteventie waren er 36 brandweermannen en vrouwen aan de slag om meester te worden van het vuur, alsook ambulanciers en politie”.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. “Dankzij snelle en massale tussenkomst van de brandweer werd uitbreiding naar andere woningen vermeden, maar het nablussen en de opruimingswerken zullen nog even in beslag nemen.”

Brand_technischekamer
© Brandweer Bsl

Dan opnieuw deze ochtend rond 7 uur is de brandweer tussengekomen voor een brand in een technische ruimte onder de spoorweg in Sint-Joost-ten-Noode. "Allerlei afval, waaronder matrassen, stond in brand. Eén persoon, waarschijnlijk iemand die overnachtte in de technische ruimte, werd bevangen door de rook en overgebracht naar het ziekenhuis."

De oorsprong van de brand is momenteel nog onbekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?