| Een lid van de Brusselse brandweer.

Twee brandweerlieden slachtoffer van agressie

SD
© BRUZZ
18/03/2023

Twee leden van het Brusselse brandweerkorps zijn vrijdag slachtoffer geworden van verbale en fysieke agressie door hun patiënten. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Om 8.15 uur werd de brandweer vrijdag opgeroepen voor een tussenkomst met een ziek persoon in de Bosniëstraat in Sint-Gillis. “Bij aankomst in het Sint-Pietersziekenhuis veranderde plotseling en zonder enige reden het gedrag van deze zieke,” aldus de brandweerwoordvoerder.

De patiënt haalde plotseling uit en diende een vuistslag toe aan een van de hulpverleners. De politie werd daarop onmiddellijk ter plaatse gevraagd en de hulpverlener werd verzorgd.

Bij een tweede incident op vrijdag werd een patiënt opgehaald in de Jachtlaan in Etterbeek. Aangekomen in het St-Michielsziekenhuis had één van de hulpverleners nog enkele vragen aan de patiënt gesteld om tot een volledige anamnese te komen.

Klacht

“Toen een delicaat onderwerp werd aangekaart, ontstak de zieke in een blinde woede en uitte hij allerlei scheldwoorden en verwijten naar de ambulanciers. Hij spuwde ook in het aangezicht van een collega," aldus Derieuw.

Door snel een draagberrie tussen de patiënt en de brandweermannen te plaatsen, kon verdere fysieke agressie voorkomen worden. Ook hier kwam de politie ter plaatse en werd een pv opgesteld.

“Wij moedigen onze medewerkers ook aan om een klacht neer te leggen, zodat de dienst zich kan aansluiten bij deze klacht en zich tevens burgerlijke partij kan stellen," aldus nog de woordvoerder.

De slachtoffers van het brandweerkorps krijgen tevens emotionele en psychologische ondersteuning aangeboden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni