Twee Brusselse meisjes naar finale Miss België 

© www.missbelgium.be

Maandagavond werden in discotheek Carré de dertig finalisten voor Miss België voorgesteld. Miss Brussel Myriam Sahili (19) uit Molenbeek en haar eerste eredame Selin Yürük (19) uit Schaarbeek vertegenwoordigen het Gewest.

Myriam Sahili heeft Marokkaanse roots, studeert communicatie en is perfect tweetalig. "Ik ben heel blij," zegt ze in La Capitale. "We denken allemaal dat we kans maken, maar ik ben toch verrast." 

Haar eredame Selin Yürük studeert bio-esthetiek, is van Turkse origine en kampte vroeger met overgewicht. "De volgende weken zal ik moeten werken aan mijn zelfvertrouwen," zegt de finaliste. "Daar ontbreekt het mij momenteel aan." 

Naast Miss Brussel konden ook alle andere regionale missen doorstoten naar de nationale finale, wat niet altijd gebeurde sinds ze zich daar niet langer automatisch voor plaatsen. 

De eindshow vindt plaats op zaterdag 14 januari in Plopsland, maar eerst gaan de finalisten in oktober nog op reis naar Griekenland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?