Twee kinderen naar ziekenhuis voor CO-vergiftiging

© PhotoNews
| CO-vergiftiging op de loer.

Een volwassene belde maandagavond rond 18 uur de brandweer voor een appartement op de Keizer Karellaan, waar twee kinderen zich onwel voelden. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis voor er sprake was van ernstige letsels.

Twee kinderen in een appartement op de Keizer Karellaan voelden zich gisteren omstreeks 18 uur onwel. De aanwezige volwassene maakte de juiste keuze door meteen de hulpdiensten in te lichten voor symptomen als misselijkheid en hoofdpijn. Ter plaatse werd een 0.01% van CO in de lucht vastgesteld. De gasteller en de wandketel werden meteen verzegeld en zullen worden onderworpen aan een grondig nazicht en onderhoud.

Wie CO-vergifting wil vermijden, laat zijn of haar ketel best regelmatig nakijken door een erkend technieker en voert regelmatig verse lucht aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?