Twee mannen in de cel voor ontvoering en mishandeling

© Belga
22/12/2022

Twee jonge mannen uit Sint-Joost-ten-Node zijn door een onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze een andere man zouden vastgehouden en mishandeld hebben.

Beelden van de feiten verschenen begin december op sociale media. Daarop was te zien hoe een man met een bivakmuts een andere man wurgde tot hij het bewustzijn verloor. Vervolgens kreeg de man nog een slag van de persoon die de beelden aan het maken was. Het slachtoffer had een vuilniszak over het hoofd die met plakband was vastgemaakt. De video eindigde met een beeld van het roerloze slachtoffer.

Dat slachtoffer, een jongeman van Marokkaanse origine, diende enkele dagen later klacht in bij de politie, aldus Sudpresse. De politie kon enkele dagen later, op 16 december, de twee verdachten, 18-jarige jongemannen van Turkse origine uit Sint-Joost-ten-Node, arresteren.

"Wij kunnen bevestigen dat A.B. en D.Y. beiden onder aanhoudingsbevel werden geplaatst op 17 december", klinkt het bij het Brusselse parket. "De twee zijn in verdenking gesteld voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, met de verzwarende omstandigheid dat de feiten werden ingegeven door haat wegens iemands afkomst, doodsbedreigingen, opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachte rade, en onmenselijke behandeling. De raadkamer heeft hun aanhouding bevestigd."

Over de beweegredenen van A.B en D.Y. bestaat nog geen duidelijkheid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni