Twee mannen redden vrouw uit zinkende auto: ‘Geen seconde getwijfeld’

© Google
| Het ongeval gebeurde omstreeks 1 uur 's nachts ter hoogte van de Albert I-brug op de Vilvoordsesteenweg.

Zondagnacht reed een wagen om een nog onduidelijk reden het kanaal in. Ayoub Azzouz en Mohammed Snoussi doken de wagen achterna en konden een vrouw uit het voertuig bevrijden. "Spijtig dat we haar man niet konden redden."

De wagen, een Renault Mégane, kwam uit de Albertstraat gereden en reed de Vilvoordsesteenweg op. Om een nog onduidelijke reden draaide het voertuig niet af maar botste het op de balustrade en verdween in het kanaal. Een vrouw werd gered, haar man overleefde het niet.

De twee mannen die de vrouw gered hebben doen hun verhaal in Het Laatste Nieuws. ”Ik arriveerde pas toen de wagen al in het water lag”, vertelt de 30-jarige Azzouz. “Mohammed stond al aan de balustrade. Hij en enkele anderen probeerden de vrouw uit het water te halen vanop de oever, maar ze bleek te ver weg te zijn. Daarop besliste ik om in het water te springen waarop Mohammed mij volgde.”

'Verschrikkelijk dat man overleden is'

De twee mannen hielden toen bijna een kwartier de vrouw boven water. “Terwijl we daar lagen, probeerde ik haar wakker te houden door met haar te praten, iets wat ik geleerd heb tijdens een cursus bij het Rode Kruis," aldus Azzouz.

“Ik heb nog even getwijfeld om achter de auto aan te duiken, maar die zonk veel te snel”, gaat hij verder. “Ik ervaar op dit moment heel wat emoties. Aan de ene kant ben ik blij dat ik de vrouw heb kunnen redden, maar aan de andere kant is het verschrikkelijk dat haar man is overleden.”

De redder werd ter controle overgebracht naar het Brugmann-ziekenhuis in Schaarbeek. “Op zich viel de temperatuur van het water goed mee, maar nadien beefde ik van de kou. Uiteindelijk bleek alles in orde te zijn. Om 6 uur ’s ochtends heb ik de familie ontmoet van de slachtoffers. Ze hebben me uitvoerig bedankt en uitgenodigd voor de begrafenis van hun vader”, vertelt hij nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?