Twee mensen naar ziekenhuis met CO-vergiftiging door vuurkorf

© Dino Cavaleri

Twee personen moesten deze ochtend naar het Sint-Janshospitaal overgebracht worden omwille van een CO-vergiftiging. De vergiftiging zou veroorzaakt zijn door een vuurkorf die de twee gebruikten om in een verlaten hotel op de Antwerpselaan een maaltijd op te warmen. Hun toestand is niet onrustwekkend.

Deze ochtend omstreeks middernacht werd een ziekenwagen van Brandweer Brussel opgeroepen naar een verlaten hotel op de Antwerpselaan aan de Kaaienwijk omwille van een ziek persoon. Ter plaatse aangekomen werd er bijstand gevraagd van het MUG team van het Sint-Janshospitaal en bleek het om CO-vergiftiging te gaan.

“De twee slachtoffers hadden een vuurkorf gebruikt om hun maaltijd op te warmen in een ruimte die hermetisch afgesloten was, waardoor de verbrandingsgassen zich in het lokaal konden verspreiden”, aldus Walter Derieuw van brandweer Brussel. De brandweer wil nog eens benadrukken hoe belangrijk het is om te waken over een correcte afvoer van verbrandingsgassen en een goede ventilatie, zeker in deze koude maanden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?