Twee personen bevangen door rook bij flatbrand in Ukkel

© PhotoNews
| De brandweer van Brussel moest vier bewoners en twee katten evacueren.

In Ukkel zijn dinsdagavond twee personen bevangen geraakt door de rook bij een flatbrand. Dat meldt de Brusselse brandweer. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren niet in levensgevaar. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Het vuur in het flatgebouw aan de Alsembergsesteenweg brak dinsdagavond omstreeks 21.10 uur uit. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een gebouw te gaan met een winkel op het gelijkvloers en drie verdiepingen. Het vuur woedde in een studio gelegen op een tussenverdieping tussen het gelijkvloers en de kelder en veroorzaakte een hevige rookontwikkeling.

De vier bewoners van de eerste en tweede verdieping werden geëvacueerd met luchtladders terwijl de bewoner van de derde verdieping samen met twee katten geëvacueerd werd langs de trappenhal met een zuurstofmasker aangesloten op de luchtfles van een brandweerman. De bewoner van het tussenverdiep was ernstig bevangen door de rook, evenals de bewoonster van de derde verdieping. Zij werden beiden overgebracht naar het ziekenhuis. Het tramverkeer werd onderbroken en de elektriciteit op de bovenleidingen afgesloten om te kunnen werken in veilige omstandigheden.

De brand was uiteindelijk relatief vlug onder controle maar het hele gebouw werd wel onbewoonbaar verklaard en verzegeld. De bewoners werden elders opgevangen en kregen daarbij hulp van de politie en de gemeentediensten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?