22 20220521 PRIDE

| Pride 2022

Twee slachtoffers van 'wilde prikken' melden zich bij organisatie Pride

KVDP
© BRUZZ
23/05/2022
Updated: 23/05/2022 20.03u

Het fenomeen waarbij nietsvermoedende feestvierders met een naald geprikt worden heeft mogelijk ook zijn weg gevonden naar de Belgian Pride. Afgelopen zaterdag zouden twee personen geprikt zijn geweest. De organisatie roept slachtoffers op om zich te melden. Een slachtoffer diende ook klacht in bij de politiezone Brussel-Noord.

Het fenomeen houdt het Britse en Franse nachtleven al enkele maanden in de ban. In beide landen zijn er tientallen meldingen van feestvierders die plots geprikt worden met een injectienaald, vaak met de bedoeling om die persoon te drogeren. Vorige maand doken gelijkaardige verhalen op in de context van het Brusselse nachtleven.

Ook de Belgian Pride, die afgelopen zaterdag door Brussel trok, lijkt niet gespaard te blijven van het verontrustende fenomeen. Op sociale media roept de organisatie slachtoffers op om zich te melden.

"Belgian Pride wil u ervan op de hoogte brengen dat er gevallen van wilde prikken bij ons zijn gemeld. Als u het slachtoffer bent geweest van deze praktijk, verzoeken wij u dringend naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan," schrijft Belgian Pride op Facebook.

Klacht bij politie

"Wij hebben één melding ontvangen van één persoon die geprikt is," verduidelijkt Belgian Pride-voorzitter Laurent Mallet maandagmiddag. "Die persoon is naar het ziekenhuis gegaan. Het slachtoffer had deelgenomen aan de parade en was ook 's avonds ter plaatse. Het is niet in de Pride Village gebeurd, maar daarrond." Sindsdien is er nog een tweede melding binnengelopen bij de Pride.

Bij de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene zijn er nog geen klachten binnengekomen. "Daarvoor is het misschien nog iets te vroeg," zegt een politiewoordvoerder. "Bovendien kan het dat eventuele slachtoffers zich melden bij het commissariaat dat het dichtste bij hun woonplaats is."

Bij de politiezone Brussel-Noord heeft één mogelijk slachtoffer alvast klacht ingediend. "Het slachtoffer meldde zich zaterdag op het commissariaat in Schaarbeek," aldus een politiewoordvoerster. De klacht wordt onderzocht door het Brusselse parket. De politiezone benadrukt dat het positief is dat slachtoffers zich melden bij de politie. "In welke zone je klacht indient, maakt niet uit," klinkt het.

De organisatie van de Pride roept slachtoffers op om klacht in te dienen bij de politie. "Wij staan aan de zijde van de getroffenen," klinkt het nog bij Belgian Pride. De organisatie ontving intussen een melding van een tweede slachtoffer van 'needle spiking.'

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni