Twee verdachten aangehouden na schietpartij in Schaarbeek

© BRUZZ

De Brusselse onderzoeksrechter heeft twee verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst die betrokken zouden zijn geweest bij een schietpartij met verschillende gewonden in de buurt van het Josaphatpark in Schaarbeek, dat is vernomen bij het Brusselse parket. Ze worden verdacht van poging tot moord.

“Op 15 november rond 14.50 uur werd de politie opgeroepen voor een schietpartij in Schaarbeek”, zegt Sarah Durant van het Brusselse parket. “Ter plaatse werden drie personen aangetroffen. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. Een vierde persoon is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan. In dit stadium van het onderzoek laat hun gezondheidstoestand het niet toe om verhoord te worden.”

Meteen na de schietpartij opende het parket een onderzoek. “Er werd een veiligheidszone ingesteld, de technische recherche van de federale politie en de ballistisch deskundige zijn ter plaatste afgestapt. Getuigen van de gebeurtenissen werden geïdentificeerd en gehoord.”

Vuur geopend vanuit rijdend voertuig

Intussen kon de politie twee verdachten oppakken. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste op verdenking van poging tot moord. Over de inhoud van hun verklaringen geeft het parket geen commentaar.

Volgens ooggetuigen zou minstens één gemaskerde dader afgelopen zondag het vuur hebben geopend vanuit een rijdend voertuig. “Het gerechtelijk onderzoek is lopende en in het belang van het onderzoek zal er niet verder gecommuniceerd worden”, aldus nog Durant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?