Twee wagens uitgebrand in Anderlecht

brandstichtinggoederenstraat
De rookpluim afkomstig uit de Goederenstraat was van veraf te zien
De rookpluim afkomstig uit de Goederenstraat was van veraf te zien
Updated: 02-10-2019 - 10:19

Woensdagochtend heeft de Brusselse brandweer twee brandende voertuigen geblust in de Goederenstraat in Anderlecht. Het ging om een wagen en een oude MIVB-bus, beide zonder inzittenden. De politie gaat uit van een bewuste brandstichting. De dader is nog niet opgepakt.

Het vuur deed zich voor rond half 8 woensdagochtend en bracht een grote rookwolk mee, die zichtbaar was achter het zuidstation.

"Het betrof een brand op een braakliggend terrein, waar één van de werfcontainers vuur heeft gevat", vertelt woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Er zijn meteen een tiental personen geëvacueerd uit de containers. Twee voertuigen op het terrein zijn in brand gevlogen." Het ging om een Citroën Berlingo en een oude MIVB-bus, beide zonder inzittenden.

De politiezone Brussel-Zuid gaat uit van een crimineel feit. "De brand is aangestoken, maar we hebben de dader nog niet gevat", zegt politiewoordvoerder Serge Bouchez aan BRUZZ. Er werd wel een persoon gearresteerd op het terrein, maar die heeft niets te maken met de brand. "Het ging om een man zonder papieren die er verbleef."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?