Tweede Babytheek ziet het licht: 'Nu al bijna de helft van de leden binnengehaald'

EDF, JP
© BRUZZ
30/03/2021

De Babytheek bevindt zich in het gemeenschapscentrum Nekkersdal. "De nood is hoog," zegt centrumverantwoordelijke Dorien Herremans. "Er waren direct veel inschrijvingen toen de website online stond. We mikten op vijftig inschrijvingen per jaar en hebben er nu al twintig."

Families komen naar het centrum omdat het een duurzaam alternatief is, of omdat ze geld willen besparen. Sinds de benefietactie Brussel Helpt zijn er volgens Herremans regelmatig mensen spullen komen doneren. In de catalogus van de Babytheek staan onder andere badjes, zitjes of speelgoed.

Het centrum Nekkersdal is heel blij met de komst van de Babytheek. "We hebben een lange traditie van kinder- en familie-activiteiten, ook het Initiatief voor Buitenschoolse Opvang bevindt zich hier. Dat plaatje wordt met de Babytheek nog completer. Je voelt dat er draagvlak is voor deelinitiatieven in Laken," zegt Herremans ook. "Er is in Laken ook een fietsbib, een bib voor boeken en een spelotheek."

In het centrum Nekkersdal komen vanwege de consultaties bij Kind en Gezin bovendien veel ouders over de vloer. Zo kan Kind en Gezin direct doorverwijzen naar de Babytheek. Het centrum is om die reden wisselend op dinsdag en op zaterdag open.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni