Twintiger overleden in Sint-Gillis: familie doet oproep naar getuigen

© Google
| De Overwinningsstraat in Sint-Gillis
Updated: 03-09-2019 - 14:22

Een 27-jarige man uit Sint-Gillis overleed tijdens de nacht van zaterdag op zondag vermoedelijk aan de gevolgen van een gewelddadige aanval. De familie van het slachtoffer doet een oproep naar getuigen.

Afgelopen zondag werd de jongeman, die zich op dat moment in de Overwinningsstraat in Sint-Gillis bevond, vermoedelijk het doelwit van een groep personen, schrijft La Capitale.

“Mijn broer werd half bewusteloos teruggevonden, maar de precieze omstandigheden kennen we niet,” vertelt de zus van het slachtoffer aan de krant. “Hij zou rond 22.30 uur zijn aangevallen, waarop getuigen naar de spoeddienst hebben gebeld. Hij werd opgenomen in het Sint-Pietersziekenhuis. Rond 5 uur ’s ochtends is hij opgestaan om het ziekenhuis te verlaten, maar is hij ineengezakt. Hij zou overleden zijn aan een inwendige bloeding."

Omdat de omstandigheden van het overlijden onduidelijk blijven, roept de familie van het slachtoffer getuigen op zich te melden. “Op zaterdag droeg mijn broer een zwart vestje van het merk Adidas, een lichte jeans en sportschoenen. Hij heeft krullend, bruin haar en is atletisch gebouwd.”

Het ziekenhuis laat aan onze redactie weten dat de man wel degelijk overleed in de instelling. "Hij werd niet ontslagen en verliet het ziekenhuis ook niet," zegt een woordvoerster.

Het parket van Brussel opende een onderzoek naar de feiten, maar stelt dat het nog niet vaststaat dat de 27-jarige man is gestorven aan de gevolgen van de vechtpartij. "Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen die vechtpartij en het overlijden van de man", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. "Het onderzoek door de wetsarts moet daarover meer duidelijkheid brengen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?