Een koerier aan het werk voor Uber Eats

| Een koerier aan het werk voor Uber Eats.

Uber Eats-bezorgers voeren dinsdag actie tegen Uber

Nena Langloh
© BRUZZ
29/05/2023

Dinsdag om 11 uur zullen koeriers van maaltijdplatform Uber Eats betogen aan de zetel van Uber Belgium. De betogers vragen om betere werkomstandigheden, zoals een eerlijke verloning en een arbeidsverzekering.

De actie komt er op initiatief van het Huis van de bezorgers, een plek waar maaltijdkoeriers van platforms als Uber Eats en Deliveroo in Brussel kunnen ontspannen en zich informeren. Het huis is georganiseerd door het Koerierscollectief, de christelijke vakbond ACV Brussel, ACV-United Freelancers en de socialistische vakbond ABVV Jongeren.

Dinsdag zullen Uber Eats-koeriers zich verzamelen aan de zetel van Uber Belgium voor een betoging. Ze eisen een eerlijke verloning, omdat die niet wordt geïndexeerd en ze per levering of rit worden betaald in plaats van per uur. Ook vragen ze dat het platform een verzekering afsluit voor de bezorgers. Een derde eis is dat het platform stopt met bezorgers en chauffeurs lukraak los te koppelen van het platform waardoor ze niet meer kunnen werken. Tot slot willen de koeriers ook meer transparantie van Uber. Volgens hen worden te veel geheime afspraken gemaakt tussen vakbonden en Uber, waar de werknemers niet bij betrokken worden.

De actie wordt georganiseerd in samenwerking met de Union des Chauffeurs Limousine de Belgique, die Uberchauffeurs verenigt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni