Uber ziet aantal gebruikers in Brussel verdubbelen op jaar tijd

Meer dan 100.000 mensen hebben in Brussel al gebruikgemaakt van de diensten van Uber. Het gaat om een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, zo meldt de taxidienst. De stijging wordt vooral verklaard door een toenemend aantal trajecten, vooral in gebieden die in mindere mate bediend worden door het openbaar vervoer.

Een kwart van alle reizen via het Uberplatform in Brussel, of het nu gaat om UberX, UberBlack of UberVan, gaat van start of wordt beëindigd in de nabijheid van een metrostation, zo blijkt uit de statistieken. Verder worden ruim een vijfde van die trajecten gestart in een wijk die in mindere mate bediend wordt door het openbaar vervoer. Het aantal reizen vanaf die wijken is bovendien 22 procent sneller toegenomen dan in de rest van de stad.

'Geloofwaardig alternatief'
"Deze trend toont duidelijk de belangrijke rol aan die onze diensten kunnen vervullen in Brussel. Het aanbod van een mobiliteitsdienst in combinatie met andere diensten zorgt voor een geloofwaardig alternatief voor het gebruik van de privéwagen. Verder draagt het bij tot een verbetering van de mobiliteit in een stad met een van de zwaarste fileproblemen in Europa", zegt Joost Verdiesen, algemeen manager van Uber België.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook