UberEATS levert vanaf donderdag eten aan huis in Brussel

© shmokabowl via Instagram

Uber lanceert op donderdag 20 oktober haar dienst voor maaltijdbezorging UberEATS in Brussel. Via de UberEATS-app kunnen inwoners van de stad dagelijks tussen 11.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds maaltijden bestellen. Het eten zal niet geleverd worden per auto, maar wel per fiets en per scooter.

We starten met een breed scala aan kwalitatief goede lokale restaurants en honderden koeriers die de bestellingen per fiets of scooter zullen bezorgen, zegt Uber woensdag in een mededeling.

Maaltijden bestellen via UberEATS verloopt op dezelfde manier als het bestellen van een Uber-rit, voegt het bedrijf er aan toe. Gebruikers selecteren het restaurant en gerecht naar keuze, volgen de status van hun bestelling via de app, zien live op de kaart waar de bestelling is en een UberEATS-koerier levert de maaltijd voor de deur af. Net als bij de Uber-app wordt de factuur naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd.

Filip Nuytemans, General Manager UberEATS Expansion Markets: "We zijn al meer dan 2,5 jaar actief in Brussel en kennen de stad als geen ander. Deze kennis en ervaring gaan we nu toepassen op het bezorgen van maaltijden. Met UberEATS bieden we de inwoners van Brussel een betaalbare service van goede kwaliteit. Zo vragen we geen bezorgkosten en is er op dit moment ook geen minimum bestelbedrag."

Restaurants in de Belgische hoofdstad kunnen via het UberEATS-platform hun maaltijden aan alle Uber-gebruikers aanbieden. "Tienduizenden mensen in Brussel maken wekelijks gebruik van de reguliere Uber-app. Iedereen met een bestaand Uber-account, heeft automatisch een UberEATS-account en kan direct inloggen."

Met de lancering in Brussel is UberEATS nu beschikbaar in 40 steden verspreid over 13 landen wereldwijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?