UCL en Brussels gewest huldigen nieuwe Bio-incubator in

Brussels minister voor Wetenschappelijk Onderzoek, Benoît Cerexhe (CDH), heeft vrijdag op de campus van de Université Catholique de Louvain (UCL) een nieuwe bio-incubator ingehuldigd. Dat is een gebouw waar ruimte ter beschikking wordt gesteld voor startende biotechnologiebedrijven. Het Gewest injecteert zowat 2,5 miljoen euro bovenop de 1,3 miljoen euro van de UCL.

De Brussels Life Science Incubator biedt 2.350 vierkante meter aan bureaus en laboratoria. De komende maanden vestigen zich er een twintigtal startende biotechnologiebedrijven die verbonden zijn aan de UCL.

Volgens Benoît Macq, plaatsvervangend rector van de Dienst aan de Gemeenschap van de UCL, "is het de bedoeling van de incubator om een efficiënte structuur te bieden aan wetenschappers om de overgang van onderzoek naar bedrijfsoprichting te vergemakkelijken."

De bedrijven krijgen ook toegang tot de technologische platformen van de UCL en zullen kunnen rekenen op commerciële, financiële en juridische bijstand.

Een van de eerste bedrijven die zich in het gebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe zal vestigen is Mammonote. Die start-up van Vincent Nicolas, die doctoreerde aan de UCL, is gespecialiseerd in screenings van borstkanker.

De Brussels Life Science Incubator is de vijfde in het gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?