Sinds vorige zomer zijn ze al 'verloofd', maar de Université catholique de Louvain (UCL) et de veel kleinere l'Université Saint-Louis (USL) hebben donderdagavond besloten dat ze ook echt in het huwelijksbootje gaan stappen. Dat melden de twee onderwijsinstellingen in een gezamenlijk persbericht.

De samensmelting moet zowel de nationale voetafdruk als de internationale uitstraling van beide instellingen vergroten. De UCL telt op dit moment 30.000 studenten, waarvan 8.000 in Brussel. Het kleine Brusselse Saint-Louis telt er 3.800.

Het fusieproject moest ondersteund worden door 16 van de 20 leden van de raad van bestuur van de USL om door te gaan. Uiteindelijk stemden 18 leden van de raad van bestuur vóór. Ook bij de UCL stemde 90 oprocent van de bestuursleden voor de fusie.

De rectoren van de beide universiteiten, Vincent Blondel en Pierre Jadoul, noemen zich "erg gelukkig" over de stemming. "We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van het hoger onderwijs in de Franse Gemeenschap versterkt zal worden (..), met vijf universiteiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni