Uitbreiding Woluwe Shopping: 'Niet a priori tegen, maar...'

De overlegcommissie heeft vorige week een negatief advies gegeven over de uitbreiding van het Woluwe Shopping Center en de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe heeft dat advies gevolgd. Geert van Waeg, de voorzitter van het wijkcomité Hymans-Lambertus, is tevreden: "Wij zijn niet a priori tegen de uitbreiding van Woluwe Shopping Center, en in het recente verleden en ook bij de vroegere schaalvergrotingen hebben we goed samengewerkt met de overheden en de projectontwikkelaars."

Er komt natuurlijk een maar. "Onze input en onze argumenten worden welwillend aangehoord, maar in de zogenaamd 'herwerkte' plannen waren ze niet of nauwelijks terug te vinden. In het zeer recente advies van de overlegcommissie volgt men wel in sterke mate de juridische en maatschappelijke bezwaren die we, samen met Inter-Environnement Bruxelles en WoluInterQuartiers, geformuleerd hadden. Zonder onze duidelijke en gefundeerde bezwaren zou dit project er hoogst waarschijnlijk wel doorgekomen zijn. Burgerparticipatie kan ook successen boeken!"

Sinds jaar en dag worden voetgangers het asfalt op gejaagd door leveringen op voet- of zebrapad. Het wijkcomité denkt dat een mooi en aanvaardbaar project nog kan, met een beetje goede wil en mits de uitbreiding beperkt blijft: "Op de Woluwelaan bestaat een los- en leverkade die niemand wil gebruiken."

Ook de gemeente vindt nu dat de uitbreiding een negatieve impact op de buurt zal hebben. De gemeente is wel bereid om een ander, minder ambitieus, plan mee uit te werken. De definitieve beslissing over de uitbreiding wordt genomen door het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?