| De computers en het ICT materiaal in de OCR's worden gefinancierd door het Brussels Gewest (archiefbeeld).

Ukkel beent bij: voortaan openbare computerruimte in elke Brusselse gemeente

© Belga
13/12/2018

In alle negentien Brusselse gemeenten is er voortaan een openbare computerruimte (OCR) ter beschikking waar de inwoners terecht kunnen voor een eerste kennismaking met informatie- en communicatietechnologie. Donderdag was Ukkel de laatste Brusselse gemeente waar een OCR ingehuldigd werd.

De inhuldiging van de nieuwe OCR gebeurde in aanwezigheid van staatssecretaris voor digitalisering Bianca Debaets (CD&V), OCMW-voorzitter Stefan Cornelis (Open VLD) en adjunct-directeur-generaal van Actiris, Caroline Mancel. De nieuwe openbare computerruimte in Ukkel bevindt zich in de Actiris-antenne op de Alsembergsesteenweg 1011 en is van dinsdag tot vrijdag vrij toegankelijk voor het publiek.

Digitaal analfabetisme

"Eén op de zeven Brusselaars gaat nooit om met computers", zegt staatssecretaris Debaets. "Het digitale analfabetisme vormt voor veel mensen een drempel om deel te nemen aan onze samenleving. In de openbare computerruimtes kan iedereen op een heel eenvoudige manier kennismaken met ICT. Hoe verzend ik een e-mail? Hoe voeg ik een foto toe? Hoe lay-out ik mijn cv? Op deze vragen vinden mensen in onze openbare computerruimtes een antwoord."

Het net goedgekeurde actieplan rond digitale inclusie van de Brusselse regering zal zorgen voor een betere kwaliteitscontrole in de openbare computerruimtes. Ook de uitrol van het kosteloze openbare wifinetwerk wifi.brussels wordt voortgezet.

De computers en het ICT-materiaal in de OCR's worden gefinancierd door het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Ukkel , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni