Ukkelse school ontruimd wegens brand, geen kwaad opzet in spel

© Margot Otten
| De studenten aan de technische school EFP werden meteen geëvacueerd.
Updated: 21-03-2018 - 14:08

Door een brand is een school in de buurt van de Stallestraat in Ukkel deze voormiddag volledig geëvacueerd. Na 45 minuten blussen was het vuur onder controle. Drie personen raakten licht bevangen door de rook, maar niemand raakte ernstig gewond. Dat bevestigt Pierre Meys van de Brusselse brandweer aan BRUZZ.

Rond 9.30 uur kwam er plots enorm veel rook uit de technische school EFP. Vrijwel onmiddellijk werd de hele school geëvacueerd terwijl de brandweer ter plaatse kwam met drie bluswagens en twee ladderwagens.

Het duurde ongeveer 45 minuten voor de brand volledig onder controle was. Drie personen waren door de rook licht bevangen geraakt, maar konden ter plaatse verzorgd worden. De materiële schade lijkt wel enorm.

Onvoorzichtig met verfverdunner

Volgens Michel De Ramaecker, korpschef van de lokale politiezone Marlow, is de brand ontstaan door het onvoorzichtig omspringen met een verfverdunner. Tijdens het reinigen van de vloer kwam een vonk in aanraking met het product, waardoor de brand ontstond.

"Kwaad opzet kunnen we uitsluiten, er is wel sprake van onvoorzichtigheid", zegt De Ramaecker aan BRUZZ. Het gemeentelijk rampenplan moest niet afgekondigd worden. 

Uit het verfatelier van de technische school kwam een enorme rookpluim. Drie persoon raakten bevangen door de rook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?