United Music of Brussels zorgt opnieuw voor muzikale wandeling

© Bozar

De Munt, Bozar en het Nationaal Orkest van België slaan zaterdagnamiddag opnieuw de handen in elkaar voor de tweede editie van de muzikale wandeling United Music of Brussels. Met gratis miniconcerten op meer dan 16 nabijgelegen locaties willen de drie instellingen een muzikale brug vormen tussen Molenbeek en Brussel-Stad.

Het openingsconcert vindt om 14 uur plaats op het Gemeenteplein in Molenbeek, waar Les Tambours de Burundi met hun rituele muziek de benen opwarmen. Daarna krijgt de muziek liefhebbende wandelaar de keuze uit 15 andere locaties om zelf zijn route uit te stippelen.

Het programma en de locaties zijn dan ook erg uiteenlopend. Van een trio harpen met het Loco Motive Trio in het gebouw van de Vanhaerents Art Collection tot het Duo Sweet 17 en zijn barokmuziek met videoprojecties in het poppentheater Toone.

'Even divers als Brussel en haar inwoners'
"United Music of Brussels wil even divers zijn als Brussel en haar bewoners. Het is een muzikale ontdekkingstocht langs uiteenlopende genres en 16 verrassende locaties. De gratis miniconcerten brengen deze editie 220 muzikanten op de been. Ze nemen het publiek op sleeptouw en slaan een muzikale brug tussen Molenbeek en Brussel-Stad", stellen de organisatoren.

De concerten duren telkens zo'n 15 minuten, met korte pauzes tussendoor. Om 19 uur wordt United Music of Brussels afgesloten aan de Begijnhofkerk met een concert van het Symfonieorkest van de Munt en het Nationaal Orkest van België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement