Vader vermoord gezin: 'Begrijp niet wat me overkomt'

© tvbrussel
In Etterbeek zijn de lichamen van een vrouw en drie kinderen gevonden in de Generaal Capiaumontstraat. De Indiase slachtoffers werden de keel overgesneden. Burgemeester De Wolf stelt dat het wellicht om een privédrama gaat. De vader vertelde ondertussen op RTL hoe hij zijn familie vond.

Het parket wou het hele weekend geen verdere details kwijt over de zaak.

De VRT meldt op gezag van buurtbewoners dat het om een gezin van sikhs gaat uit India. De familie zou al jaren in België verblijven, wellicht al 20 jaar in het geval van de vader. De 39-jarige vader zou de slachtoffers - zijn echtgenote en hun drie zoontjes van 3, 5 en 7 - aangetroffen hebben na zijn werk. De man werkte in een Indisch restaurant in het Brusselse.

De vader werd even verhoord door de politie, maar al snel weer vrijgelaten. RTL-TVI kreeg de man voor de camera (zie videolink). Hij vertelde er hoe hij ongerust werd toen zijn vrouw hem niet belde zoals gewoonlijk. Toen hij daarop vroeger naar huis ging, vond hij de lichamen van zijn vrouw en drie zonen. Iedereen behalve de jongste zoon lag voor de televisie.

"Ik heb geen vijanden, ik lig met niemand in de clinch, ik heb bij niemand schulden", getuigt de vader ook op De Standaard online. "Wie heeft dit kunnen doen? Heel mijn gezin is weg. Ik ben mijn vrouw en kinderen voor altijd kwijt. Ik begrijp gewoon niet wat mij overkomt. Maar ik wil weten wat er met mijn gezin gebeurd is. Ik ben hun papa. Ik heb het recht om te weten wie mijn gezin vermoord heeft."

'Vrouw wou terug naar India'
Tegenover tvbrussel getuigen buurtbewoners dan weer hoe er geen zichtbaar conflict was tussen het koppel of de ouders en kinderen. De vrouw zou wel erg teruggetrokken geleefd hebben. Volgens sommige bewoners wou ze met de kinderen terug naar India vertrekken.

De straat waar de lichamen gevonden werden, was vrijdagavond ook een tijd afgesloten.

Burgemeester Vincent De Wolf (MR) zei dat de familie niet gekend was bij de politie. De Wolf liet ook weten dat de hele buurt in onbegrip leefde over wat er gebeurde. Hij wil de buurtbewoners ook geruststellen en uitleggen dat het wellicht om een een privé-drama ging.

Voor het huis is ondertussen een ruimte ingericht waar mensen bloemen of een boodschap kunnen nalaten.

Vanaf maandag opent de gemeente ook een rouwregister op het gemeentehuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?