Vakbond vraagt aan chauffeurs om taxicentrale niet meer te betalen

Lilith Geeraerts
© Belga
17/11/2020
Updated: 17/11/2020 17.43u
Ook in:
nl fr

Enkele tientallen zelfstandige taxichauffeurs hebben vandaag/dinsdag om 10 uur betoogd aan de zetel van Taxis Verts in de Brandstoffenstraat in Vorst. Ze vragen dat Taxis Verts de vaste maandelijkse bijdrage vermindert of opschort nu de chauffeurs zo zwaar getroffen zijn door de tweede lockdown.

De chauffeurs parkeerden hun wagens zonder het verkeer te verstoren en verzamelden met respect voor de social distancing. Ze droegen borden met slogans als "-70% omzet" en "-50% op de vaste bijdrage".

De delegatie werd niet binnengelaten in de zetel van Taxis Verts. "We zullen de directie opnieuw aanschrijven per mail, maar als ze niet antwoordt, voeren we volgende week opnieuw actie", zegt vakbondsafgevaardigde Lorenzo Maredda van ACV. "We hopen dit te regelen door te praten en niet door machtsspelletjes te spelen. In maart werd de bijdrage opgeschort voor wie niet reed en met de helft verminderd voor wie wel bleef rijden. Vandaag krijgen we betalingsverzoeken voor de bijdrage, hoewel onze omzet met 70 procent gedaald is. De bijdrage bedraagt ongeveer 25 euro per dag en 540 per maand."

Michaël Zylberberg, vertegenwoordiger van het Collectief van Taxiwerknemers (CTT), roept de chauffeurs op hun bijdrage niet te betalen in afwachting van de heropstart van de onderhandelingen. Hij schat dat ongeveer 350 zelfstandige chauffeurs verbonden zijn aan de centrale van Taxis Verts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , Taxis Verts , taxichauffeurs , betoging

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni