Archiefbeeld

Vakbondsacties bij Brusselse afvaldiensten duurt voort

Florian Cassier
© BRUZZ
13/11/2018

De vakbondsacties die sinds vrijdag gehouden worden bij containerparken en afvalophaaldiensten in verschillende Brusselse gemeenten, gaan ook dinsdag nog voort. Dat meldt Net Brussel.

De afvalophaling is ernstig verstoord in Anderlecht en Sint-Lamberts-Woluwe en gedeeltelijk verstoord in Etterbeek, Evere, Molenbeek, Schaarbeek en Sint-Pieters-Woluwe. Vanaf dinsdag zullen geleidelijk aan extra ophaaldiensten georganiseerd worden in functie van de operationele capaciteiten.

De afvalophalers hekelen een extreme werklast die recentelijk nog toegenomen is. Hun collega's van de containerparken zijn dan weer boos over onder andere toegenomen gewelddaden tegen hen en een directie die de feiten negeert. Zo vragen de vakbonden al een jaar om een identiteitscontrole aan de ingang.

Enkel Recypark Noord is nu nog gesloten. De containerparken Humaniteit en Zuid, beide in Vorst, zijn vandaag wel open. De andere containerparken zijn open onder voorwaarden. Dat van Sint-Pieters-Woluwe is toegankelijk voor de inwoners van Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat van Oudergem is toegankelijk voor de inwoners van Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Etterbeek en Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , agressie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni