Vals brandalarm in station Brussel-Noord

© Tomas Wellekens

In station Brussel-Noord is dinsdagmorgen rond 9.45 uur een vals brandalarm afgegaan. Een computerstem riep op tot evacuatie, maar dat was niet nodig en er kwam ook geen noemenswaardige ontruiming, bevestigt politiezone Brussel-Noord. Het brandalarm ging af wegens technische problemen. 

"Door een fout in het computersysteem ging het alarm af in heel het station. Een intercomstem riep de mensen op om te evacueren, maar eigenlijk was er dus niets aan de hand," vertelt Louise Weber van politiezone Brussel-Noord. 

Securail en de politie-agenten die aanwezig waren hebben de reizigers meteen gerust kunnen stellen. De paniek bleef dus beperkt  en er kwam dan ook geen ontruiming. Rond 10.00 uur verliep alles weer normaal.

Desalniettemin stond er een hondertal mensen buiten voor het station, wat toch voor enige verwarring zorgde. "Maar dat kwam omdat er gelijktijdig een brandevacuatie-oefening doorging in de Belfius-kantoren iets verderop. Het ene heeft evenwel niets met het andere te maken," besluit Weber.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Wereldberoemde hacker te gast in Anderlecht

samenleving 1518533191

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook