Van Damme: ‘Vestig Europese Commissie aan het Weststation’

De Brusselse SP.A-oppositie is niet te spreken over het mislukken van de onderhandelingen tussen Gewest en Europa over de Delta-site. Daar komt uiteindelijk toch geen nieuwe Europese administratieve poot. “Het Weststation is een goed alternatief.”

"Het Gewest speelt met de voeten van Europa," steekt Brussels SP.A-parlementslid Jef Van Damme van wal. Hij zegt niet verrast te zijn door het nieuws dat het Gewest en Europa geen overeenstemming konden bereiken over een inplanting op de Delta-site.

"De stadsplanning en het beleid inzake mobiliteit in onze hoofdstad staan stil," zegt hij. "Voor de hoofdstad van Europa is dit toch wel hallucinant. Dergelijke incidenten zijn nefast voor het imago van Brussel én van België."

Van Damme noemt het gebrek aan daadkracht nefast voor de stad en haar bewoners. Volgens hem heeft het Gewest nu geen hand meer in de nieuwe vestigingen van de Commissie nu die de privémarkt opzoekt. "Dat zal zorgen voor speculatie én dat die andere inplanting geen rekening zal houden met het stadsweefsel."

Het Weststation ziet Van Damme dan weer als alternatieve site, hoewel die nooit voorkwam in de originele voorstellen van het Gewest. "Het Gewest, de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij (GOMB) en de gemeente Molenbeek zitten nu al rond de tafel over de ontwikkeling van die zone," zegt Van Damme. "Brussel moet hierover het overleg met de Commissie opnieuw opstarten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?