Van Etterbeek naar Beterbeek

Samen met het buurthuis Chambéry organiseert basisschool ’t Regenboogje Beterbeek. Of hoe Etterbeek beter kan, gezien door kinderogen.

"Hondenpoep op de stoep. Te weinig groen. Veel verkeer. Druk. Ook mijn leerlingen weten wat er beter kan in de stad," vertelt kleuterleider Sven De Jongh. Samen met enkele senioren van het buurthuis Chambéry wandelen zijn 21 kleuters in de buurt van het Sint-Antoonplein rond om de stad in beeld te brengen. Met die foto's wordt dan een collage gemaakt, en die collage zal worden tentoongesteld in het gemeentehuis in mei.

"Om foto's te leren maken hebben we vorige week zelfs enkele fotografen op bezoek gehad voor een cursus," zegt De Jongh al grappend. "Hoe het idee tot stand is gekomen? Door een ouder die nogal met kunst bezig is. Het idee achter ons projectje Beterbeek is dan ook om met een klein beetje kunst een ideaalbeeld van de stad te creëren."

Naast het buurthuis Chambéry zijn ook de Nederlandstalige bibliotheek, het kunstencollectief Beeldenstorm, de kunstacademie van Etterbeek en de cultuurcel van de gemeente van de partij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?