Van rommelmarkt tot gocart: dit is het programma van de 146e jaarmarkt van Jette

© BRUZZ
27/08/2023

Op 28 augustus worden de straten van Jette omgetoverd tot een bruisend feest voor de de 146ste editie van de Jaarmarkt. Bezoekers kunnen rekenen op de traditionele reuzemarkt, rommelmarkt en de kermis, maar ook op kinderanimatie en een ambachtenmarkt.

Het hoogtepunt van het Jaarmarktweekend, dat donderdag al begon, ligt op maandag. Op 28 augustus neemt de reuzemarkt de Léon Theodorstraat over met koopwaar en lekkernijen, terwijl het Kardinaal Mercierplein verandert in een kermis met attracties voor jong en oud, geopend van 10 uur in de ochtend tot middernacht.

Een niet te missen aspect van de Jaarmarkt van Jette is de indrukwekkende rommelmarkt, die zich uitstrekt over de onder andere de straten G. Van Huynegem-, Van Bortonne-, Gillebertus-, Thomaes-, H. Werriestraat. Bezoekers kunnen hier zoeken naar unieke vondsten van 9 tot 18 uur.

Dierenliefhebbers zullen zich ook niet vervelen met tentoonstellingen en wedstrijden voor verschillende soorten dieren. Van hoenderen, schapen en geiten tot paarden, trekpaarden, pony's en koeien. De dierententoonstellingen zullen plaatsvinden op diverse locaties in het Jeugdpark en langs straten zoals Graafschap Jettelaan en Heilig-Hartlaan.

Voor de jongere bezoekers is er volop entertainment op het Koningin Astridplein, met speciale kinderanimaties en zelfs een gocartcircuit. Ook zal het Joêrmetfestival in het Garcetpark een scala aan amusement bieden, met activiteiten die tot in de late avonduren doorgaan.

Jaarmarktweekend

Het jaarmarktweekend begon al op donderdag 24 augustus met een Bloemenconcert door de Koninklijke Filharmonie van Jette in de Sint-Pieterskerk. Op vrijdag, zaterdag en zondag zullen de Jetse floralia plaatsvinden op het Kardinaal Mercierplein, en de kermis zal in volle gang zijn met officiële openingen en avondlijke plezier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni