Vanaf maandag opnieuw samen blokken in Brussel

© IWG
| Een van de vele studeerplekken die vanaf 16 december de deuren opent.

In Brussel kunnen blokkende studenten vanaf maandag 16 december tot eind januari terecht op 15 locaties van Spaces en Regus terecht. Ook studentenorganisatie Brik biedt heel wat studeerplekken aan.

Na de vorige succesvolle edities, kunnen studenten vanaf 16 december tot en met eind januari opnieuw blokken in de coworkinglocaties van Regus en Spaces. Op vertoon van hun studentenkaart kunnen ze er elke weekdag tussen 9u en 17u terecht. "Dit aanbod geldt zolang er beschikbare plaatsen zijn", benadrukken de verantwoordelijken.

Naast een leuke studeerplek krijgen studenten er gratis internet, koffie, water en thee aangeboden. "Costuderen zit duidelijk in de lift. De voordelen zijn dan ook talrijk," zegt Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven. "Zo helpt het ‘samen blokken’ studenten om zich te concentreren omdat ze zich minder laten afleiden door sociale en andere media. Ze hebben er meer structuur en sociale controle om geconcentreerd te blijven", zegt ze.

Ook jongerenorganisatie Brik biedt studeerplekken aan in Brussel. De volledige lijst met beschikbare plekken vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?