Vandaag opnieuw acties in 6 winkels van Delhaize

© tvbrussel

De staking bij verschillende Delhaizes in Brussel gaat ook vandaag voort. In totaal houden zes filialen de deuren gesloten. "We volgen de situatie op de voet op", stelt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize.

De zes Delhaize-winkels die vandaag gesloten blijven in Brussel zijn Hankar, Fort-Jaco, Charles Quint, Charles Woeste, Rodebeek en Molière.

Ondanks eerdere berichten is Karreveld vandaag wel open. 

"Sinds het begin van de stakingen zijn we constant in overleg geweest met de sociale partners", aldus Dekelver. "Er is ook structureel overleg gepland waarbij we hopen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen zodat alle winkels opnieuw opengaan."

De spontane stakingsactie startte vrijdag omstreeks 09.00 uur in het Brusselse en breidde in de loop van de dag uit. Ook tijdens het weekend bleven er winkels dicht. Naast de zes Brusselse filialen zijn er vandaag twee winkels gesloten in Waals-Brabant en één in Henegouwen.

Het zijn vooral de gevolgen van het herstructureringsplan van juni 2014, waarbij 1.800 werknemers moesten vertrekken, die ongenoegen veroorzaken. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?