| De flitspaal op de Haachtstesteenweg raakte zwaar beschadigd.

Vandalen blazen flitspaal en parkeermeter op in Schaarbeek

© BRUZZ
01/01/2024

Op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek hebben vandalen een flitspaal tot ontploffing gebracht. Daarbij werd vermoedelijk illegaal vuurwerk van het type Cobra gebruikt. Ook elders in de gemeente hadden vandalen het gemunt op flitspalen, parkeermeters en andere overheidseigendommen in de openbare ruimte.

Op beelden die op sociale media circuleren is te zien hoe vuurwerk wordt aangestoken in de flitspaal op de Haachtsesteenweg ter hoogte van de Ooststraat. Dat gebeurde in de nacht van 30 op 31 december. De paal zelf overleefde de knal, maar de bak met de flitscamera vatte vuur en raakte zwaar beschadigd.

01ad1277-whatsappimage2024-01-01at150105.jpeg

| Van de parkeermeter blijft er weinig over

Nog in Schaarbeek, in een parallelstraat van de Haachtsesteenweg, hebben onbekenden een parkeermeter tot ontploffing gebracht op een gelijkaardige manier. Dat gebeurde op oudejaarsavond de Generaal Eenensstraat. Daar raakten ook een personenwagen, een scooter en een raam van een kapperszaak beschadigd door vuurwerk.

Ook elders in het gewest viel er veel schade door vuurwerk. In totaal moest de brandweer 32 auto's blussen. In de categorie vuilnisbakken en containers telde de brandweer bijna 60 interventies.

Naast een parkeermeter raakte onder meer een personenwagen en een scooter beschadigd in de General Eenensstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni