Veel te vieren in Roodebeek

Het Roodebeekcentrum, met zijn bonte aanbod voor jongeren en volwassenen, is terecht trots op zijn dertigjarige bestaan.

Op 25 april wordt er een quiz georganiseerd door De Schakel, een jeugdhuis met een rijke en controversiële geschiedenis. Het belooft geen traditioneel vraag-en-antwoordspelletje te worden. Op 26 april wordt er uitbundig gevierd in Villa Montald en in het hele park eromheen.

Grote afgravingen lieten in het park steile hellingen na, en met zijn indrukwekkende in- en uitheemse bomen is Roode­beek voor hele generaties een magische plek geweest. Het eerste optreden, het eerste lief, de eerste daden van opstandigheid...

En ook de villa van schilder Constant Montald is jarig. Beeldhouwers als Minne en Vanderstappen kwamen er over de vloer en zelfs de amateur-beeldhouwster koningin Elisabeth was vaak van de partij. Ondanks allerlei gemeentepolitieke intriges met het honderdjarige pand als inzet ziet de villa er nog altijd even gastvrij uit. De decibels en de gedenkwaardige fuiven hebben Villa Montald een uniek patina gegeven.

:: Roodebeekcentrum, Roodebeeksesteenweg 270, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, 02-770.64.48

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?