Veertigtal mensen eist gerechtigheid voor 'Lamine'

© Belga
23/09/2018

Een veertigtal mensen verzamelde zondagnamiddag voor het Justitiepaleis om gerechtigheid te eisen voor Moïse Bangoura. De 27-jarige Guineeër, bijgenaamd Lamine, overleed op 7 mei na een interventie van de politie om hem uit zijn woning te ontzetten.

Zijn familie en sympathisanten willen dat duidelijkheid geschapen wordt over de omstandigheden van zijn overlijden.

Op 7 mei verzette Bangoura zich hevig tegen de ontzetting uit zijn woning in Roeselare door een deurwaarder en de politie, waardoor de politie extra agenten optrommelde. 'Lamine' werd uiteindelijk overmeesterd, maar overleed ter plaatse.

Volgens het parket van Kortrijk wijst niets er op dat de politie excessief geweld gebruikte. Een autopsie wees uit dat het slachtoffer geen sporen van verwondingen vertoonde. De familie en vrienden van Bangoura verwerpen die vaststellingen en willen de details van het onderzoek kennen.

"Die hebben we nog steeds niet", zei Tom Noyer, de advocaat van de familie."En dat hoewel het we een verzoek hiertoe bij de onderzoeksrechter hebben ingediend (..) en op 17 augustus meldde die rechter ons dat het autopsierapport nog steeds niet aan het dossier was toegevoegd. Dat vinden wij, maanden na het overlijden, vreemd. Het vertrouwen van de familie Bangoura in het gerecht kalft dan ook af".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Lamine

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie