Veiligheidsdienst spoorwegen verbiedt Fyra

© Wikipedia
De veiligheidsdienst voor de spoorwegen heeft alle commerciële ritten met de Fyra tot nader order verboden. Testritten zijn wel nog toegelaten. Het is niet duidelijk wanneer de dienst hervat zal worden.

Dat meldt de Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd door de NMBS. Het verbod van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen (DVIS) kan enkel nog worden opgeheven als de NMBS aantoont dat het veilig rijden is met de Fyra. Al tot ten minste maandagavond zullen er geen hogesnelheidstreinen rijden.

De NMBS schrapte gisteren zelf al de dienst nadat enkele Fyra-stellen beschadigingen hadden opgelopen door ijsblokken.

Reizigers die een ticket gekocht hebben krijgen hun geld terug. Let wel: brusselnieuws.be vernam dat die maatregel voorlopig enkel geldt voor reizigers die een ticket hebben gekocht voor de periode van vrijdag 18 tot en met maandag 21 januari. Want daarna is niet duidelijk of de treinen rijden of niet.

Reizigers kunnen ook op een latere datum boeken of proberen een nationale trein te nemen.

'Fiascotrein'
De reizigersorganisaties TreinTramBus en Rover maken alvast van de gelegenheid gebruik om opnieuw de restauratie van de oude Beneluxtrein te eisen. "De reizigers hebben het inmiddels helemaal gehad met de fiascotrein", zeggen ze. Beide verenigingen willen dat de spoorwegondernemingen NS Hispeed en NMBS Europe hun prioriteit verleggen naar de reizigers en een "betrouwbare, zo goed mogelijke treinverbinding" tussen Nederland en België bieden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?