Verdacht overlijden in Brussels hotel: geen tussenkomst derde vastgesteld

© Wikimedia
| Justitiepaleis Brussel

Het overlijden van een net vrijgelaten man in een Brussels hotel, op 24 maart jongstleden, lijkt dan toch geen moord of doodslag. Uit onderzoek bleek immers dat er toch geen derde betrokken zou zijn bij het overlijden. Dat meldt het Brusselse parket. De persoon die kort na het overlijden was opgepakt en als mogelijke verdachte werd beschouwd, is dan ook vrijgelaten.

Dinsdag 24 maart rond 14.00 uur werden de politiediensten verwittigd dat in een hotel op de Adolphe Maxlaan in Brussel een levenloos lichaam was. Het Brusselse parket werd verwittigd en liet meteen een wetsdokter en het labo van de federale politie.

Een onderzoeksrechter werd gevorderd voor doodslag en parket en onderzoeksrechter stapten diezelfde dag nog ter plaatse af terwijl ook een mogelijke verdachte werd opgepakt. Die persoon werd korte tijd nadien al vrijgelaten.

"Niemand werd in verdenking gesteld", meldt het Brusselse parket maandag. "In dit stadium van het onderzoek kon de tussenkomst van een derde niet vastgesteld worden." Volgens het parket was het slachtoffer enkele dagen geleden voor zijn overlijden onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis, onder meer omwille van de corona-epidemie

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?