Verdacht overlijden in Vorst: veertigjarige verdachte onder aanhoudingsbevel

20190128_politiebewaking_in_het_justitiepaleis_bij_het_assisenproces_van_de_aanslag_op_het_joods_museum_van_brussel_c_photonews.jpg
© PhotoNews
© PhotoNews

In het onderzoek naar een verdacht overlijden in Vorst, afgelopen zaterdag, is een 40-jarige man opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van doodslag. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Zowel het slachtoffer als de verdachte zouden daklozen geweest zijn, maar de juiste omstandigheden zijn nog onduidelijk.

Het stoffelijk overschot van het slachtoffer, een man, werd zaterdagavond aangetroffen naast een tent op de hoek van de Toegangsweg en de Brusselsesteenweg, onder enkele bomen. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar de man bleek al overleden.

Het Brusselse parket opende meteen een gerechtelijk onderzoek voor doodslag en de voorbije dagen kon een verdachte geïdentificeerd worden. Volgens La Capitale gebeurde dat onder meer omdat de verdachte zelf de feiten toegaf aan een derde persoon, die op zijn beurt de politie verwittigde.

Het slachtoffer zelf kon nog niet geïdentificeerd worden.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?