Verdachte doodgeschoten bij antiterreuractie in Vorst

© tvbrussel

Een van de verdachten die op de politie heeft geschoten bij de antiterreuractie in Vorst, is daarbij om het leven gekomen. Dat meldt een anonieme bron en is ondertussen bevestigd door het parket. De politie is nog op zoek naar één of twee verdachten. Een deel van de geëvacueerde buurtbewoners kon ondertussen naar huis terugkeren.

Een deel van de buurtbewoners die zich aandienen bij de politie mogen ofwel zelf terugkeren naar hun woonst, of ze worden geëscorteerd door agenten. Dat is afhankelijk van de locatie van hun woning in de veiligheidszone rond de Driesstraat, zo verduidelijken de ordediensten.

De veiligheidszone was rond 20 uur wel nog van kracht in de omgeving van de Driesstraat. Zo is onder meer een deel van de Britse Tweedelegerlaan afgesloten. Op verschillende kruispunten staan nog altijd agenten op wacht.

De hele namiddag was een politieoperatie aan de gang in het kader van het onderzoek rond de aanslagen in Parijs. Bij een huiszoeking is verschillende keren geschoten en ook in de vooravond zijn knallen gemeld. In totaal zijn vier agenten van de federale politie gewond geraakt. Ook leden van de Franse politie waren betrokken bij de actie.

De verdachten zouden met kalasjnikovs op de agenten geschoten hebben. Eén van hen werd ondertussen neergeschoten en is overleden. Een of twee anderen zijn nog steeds op de vlucht. "Het huis in de Driesstraat is doorzocht en daarbij is één lijk aangetroffen", zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. "Over de identiteit van die persoon kunnen we nog niets zeggen. Het gaat alvast niet om Salah Abdeslam", aldus de woordvoerder.

Het heeft ook gebrand in een woning om de hoek in de Waterstraat, een mogelijke schuilplaats van de verdachten. 

Beelden van de omgeving rond de Driesstraat:

 

De Driesstraat op kaart:

Antiterreuractie

Op vrijdag 18 maart is Salah Abdeslam, de lange tijd voortvluchtige en overlevende terreurverdachte van de aanslagen in Parijs, gevat in Molenbeek. 
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook