Verdachte familiedrama bekent (update)

De verdachte van de dubbele moord, die maandagavond in Oostende is opgepakt, heeft bekend dat hij zijn dochtertje van anderhalf en de grootmoeder van zijn vriendin heeft gedood. Drie jaar geleden was de dader al betrokken bij een roofmoord op een bekende Brusselse pianist.

De 19-jarige jongeman verbleef in een gesloten instelling na de moordzaak van drie jaar geleden. Afgelopen weekend mocht hij even naar huis om zijn vriendin en dochtertje van anderhalf jaar te bezoeken.

Na een ruzie zondagavond probeerde de man in een vlaag van razernij eerst zijn vriendin te wurgen. Daarna vermoordde hij zijn eigen dochtertje en de overgrootmoeder van het kind. De vriendin overleefde het drama en werd zwaar gewond in het ziekenhuis opgenomen.

De man vermoedde dat zijn vriendin hem bedroog, en zou daardoor tot de wanhoopsdaad zijn overgegaan.

Black Wolves

De man is geen onbekende voor het gerecht. Drie jaar geleden werd hij veroordeeld voor de moord op de pianist Benjamin Rawitz. De dader was toen lid van de Brusselse jeugdbende Black Wolves, zo meldt deredactie.be. Hij sloeg toen, samen met een ander bendelid, de pianist het hoofd in toen ze diens auto wilde stelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?