1828 Fietsdiefstal

| Een patrouille ging ter plaatse, maar de verdachten waren op dat moment al weggevlucht in de richting van het Maximiliaanpark (archiefbeeld)

Verdachte van fietsdiefstal opgepakt met slijpschijven

© BRUZZ
08/09/2023

De politie van zone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft woensdagavond drie mannen en een vrouw op heterdaad betrapt tijdens een fietsdiefstal met slijpschijven. De vrouwelijke verdachte, geen onbekende bij de politie, kon uiteindelijk opgepakt worden langs de Willebroekkaai.

Omstreeks 20.30 uur merkte een getuige de diefstal op en alarmeerde hij de politie. Een patrouille ging ter plaatse, maar de verdachten waren op dat moment al weggevlucht in de richting van het Maximiliaanpark.

Het is daar dat de patrouille drie mannen en een vrouw opmerkte terwijl ze met een slijpschijf aan de slag waren. De verdachten probeerden weg te vluchten en lieten de gestolen fiets tijdens hun vlucht achter. De vrouwelijke verdachte kon uiteindelijk worden opgepakt langs de Willebroekkaai.

In de rugzak in haar bezit zaten onder andere twee slijpschijven, een batterij en een oplader, vermoedelijk voor de slijpschijven in kwestie, drie schroevendraaiers en een ketting.

'Geen onbekende'

"De verdachte is geen onbekende voor het gerecht en is bij onze politiezone reeds gekend voor meerdere feiten van diefstal", klinkt het bij politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. "Ze verblijft bovendien zonder geldige verblijfsdocumenten in het land. Na verhoor en contactname met het parket mocht de vrouw beschikken in afwachting van het verdere onderzoek."

Het is geen sinecure dat een fietsdiefstal wordt onderzocht. Procureur des Konings van het Brusselse parket Tim De Wolf liet donderdag in een interview met De Morgen namelijk verstaan dat zijn parket genoodzaakt is om dossiers te seponeren door een gebrek aan personeel.

Van seponeren is in deze zaak volgens parketwoordvoerder Stefan Vandevelde toch geen sprake. "Het onderzoek is in deze nog lopende. Er moet nog een beslissing worden genomen. Het is niet zo dat deze zaak nu geseponeerd wordt," aldus Vandevelde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni