Verdachte van moord op Jan-Willem Peeters in Molenbeek nog maand langer in cel

© BRUZZ
| Het levenloze lichaam van Jan Willem Peeters (38) werd in juli in Molenbeek aangetroffen.

De raadkamer heeft besloten de voorlopige hechtenis van Semun K. met een maand te verlengen, zo heeft zijn advocaat Sven Mary woensdag laten weten. De man wordt ervan beschuldigd dat hij Jan-Willem Peeters op 5 juli in Molenbeek zou hebben vermoord.

Het slachtoffer werd meerdere keren beschoten. Zijn lichaam werd ontdekt op woensdagochtend 6 juli in zijn auto, geparkeerd op de oprit van zijn huis Molenbeek, tegen de grens met Vlaanderen. Na de feiten vluchtte de dader in een zwarte Audi Q2 in de richting van de Ninoofsesteenweg om zijn weg te vervolgen richting Ring en de E40, en vervolgens af te slaan in Kraainem. Dat meldde de politie eerder in een opsporingsbericht.

Verschillende media berichtten dat het slachtoffer een gebouw in Overijse had verkocht op voorwaarde dat Jan-Willem Peeters er een flat tegen lage huur kon blijven bewonen totdat de renovaties achter de rug waren, maar de nieuwe eigenaars hadden geƫist dat hij zou verhuizen.

Verschillende rechtelijke uitspraken pleitten in het voordeel van de voormalige jurist. Dat leidde tot de gedwongen verkoop van het huis in Overijse en het huis van de broer van Semun K., dat als onderpand had gediend.

Jan-Willem Peeters verhuisde naar verluidt in het geheim naar Molenbeek omwille van de situatie. Hij zou eerder al verschillende klachten hebben ingediend over intimidatie, vernieling van eigendommen en doodsbedreigingen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?