Verdachten dodelijke vechtpartij Jette ontkennen betrokkenheid

De twee mannen die verdacht worden van doodslag na een vechtpartij in Jette ontkennen hun aandeel in de feiten. Het verdere onderzoek moet duidelijkheid scheppen over de precieze omstandigheden van de dodelijke vechtpartij afgelopen vrijdag.

Dat meldt het Brussels parket zaterdag.

De twee werden door de lokale politie van de zone Brussel-West opgepakt omdat ze vermoedelijk betrokken waren bij de vechtpartij.

Voor de Brusselse onderzoeksrechter hebben ze gezegd dat ze niets met de vechtpartij te maken hebben. Ze beweren zelfs elkaar niet te kennen.

De verdachten werden op verschillende tijdstippen opgepakt. Een van hen geeft wel toe dat hij eerder op de avond een discussie had met het slachtoffer en nadien is vertrokken zonder te vechten.

De dodelijke vechtpartij op straat gebeurde vrijdagochtend rond 02.30 uur in de Léon Théodorstraat. Volgens getuigen sloegen twee daders nadien op de vlucht in een voertuig.

Uit de autopsie blijkt dat het 50-jarige slachtoffer verschillende slagen in het gezicht heeft gekregen na zijn cafébezoek. Door interne bloedingen in de hersenen overleed het slachtoffer even later aan zijn verwondingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?