Verdachten van overvallen bij Delitraiteur opgepakt

© Google Maps

De lokale politie van de Zennevallei (Beersel/Halle/Sint-Pieters-Leeuw) heeft de voorbije weken vier mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks overvallen op filialen van voedingswinkelketen Delitraiteur. Drie van hen werden al op 15 september opgepakt, de vierde kon pas recentelijk gearresteerd worden.

De vier, allen afkomstig uit het Brusselse, zouden alvast verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige overval op de Delitraiteur in Sint-Pieters-Leeuw, op 5 augustus. De daders drongen de zaak toen net voor sluitingstijd binnen, bedreigden het personeel met een bijl en gingen aan de haal met een aanzienlijke buit aan sigaretten en cash geld.

De lokale politie Zennevallei opende meteen een onderzoek en slaagde er na enkele weken in om de daders te identificeren. "Drie van de vier verdachten werden op 15 september 2016 al vroeg in de ochtend gearresteerd", zegt adjunct-korpschef Stalpaert. "Een heel team viel bij elk van de verdachten binnen en doorzocht iedere woning grondig op bewijsmateriaal. Een vierde verdachte voelde de bui al hangen en ging op de vlucht, maar kon enkele dagen later ook gevat worden."

Volgens de politie is intussen gebleken dat de vier nog meer op hun kerfstok hebben. In de loop van de maand augustus werden immers ook nog de Delitraiteur-filialen in Eigenbrakel, Ganshoren en de Beerselse deelgemeente Alsemberg overvallen. Of de vier verdachten in aanmerking komen voor al deze feiten, moet nog blijken.

Volgens het parket Halle-Vilvoorde kon één van de vier verdachten ook gelinkt worden aan een overval op een Delitraiteur in Ganshoren. 

Intussen zijn twee van de vier opgepakte mannen onder aanhoudingsbevel geplaatst, terwijl de andere twee werden vrijgelaten, aldus nog het parket Halle-Vilvoorde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?