Verdwijnen Mini-Europa en Océade na 2013?

© brusselnieuws.be
10/10/2010
In augustus 2013 loopt het contract van publiekstrekkers Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte af. Daarna wordt het mogelijk niet meer verlengd omdat de stad andere plannen heeft met de Heizelvlakte.

Vorige week werd het Rotterdamse architectenbureau KCAP aangesteld om het masterplan voor de Heizelvlakte uit te werken. Daarin zou er plaats zijn voor een winkelcentrum, een congrescentrum en kantoren. Over een nieuw voetbalstadion wordt pas in december beslist.

Wat er met de twee publiekstrekkers - Mini-Europa en Océade - zal gebeuren is niet duidelijk. Het definitieve masterplan van KCAP wordt pas eind 2011 verwacht.

Volgens Het Nieuwsblad op Zondag zou het contract van Mini-Europa en Océade niet opnieuw verlengd worden in augustus 2013 omdat de stad meer heil ziet in rendabelere kantoren.

Het huurcontract van de twee attracties liep normaal eind dit jaar al af, maar werd in mei voor een periode van drie jaar verlengd. "We hebben altijd gezegd dat we een oplossing wilden vinden; maar dat we de verdere ontwikkeling van de vlakte niet in de weg wilden staan," zei Brussels schepen voor Toerisme Philippe Close (PS) toen. "We hebben de huurders drie jaar extra tijd gegeven. Dat is een geruststelling voor de toeristen en voor de uitbaters."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni