Verhuizing Vlaamse ambtenaren naar Thurn & Taxis voorlopig zonder klachten

Vorige week namen de eerste Vlaamse ambtenaren hun intrek in het Herman Teirlinckgebouw aan de Havenlaan. Ondanks de vrees voor een onveilige oversteek van de Noordwijk naar de nieuwe site, blijven de klachten, voorlopig althans, uit. “De ambtenaren maken gebruik van de shuttlebus van KBC en lijken tot nog toe geen problemen te ondervinden”, aldus Luc Verhaeven van de christelijke vakbond ACV.

Ongeveer 2.600 Vlaamse ambtenaren zullen tegen eind november aan de slag zijn in het Herman Teirlinckgebouw aan de Havenlaan. De verhuizing van de Noordwijk naar de site van Thurn & Taxis deed afgelopen maanden heel wat stof opwaaien omwille van de extra meters die de ambtenaren moeten afleggen en het onveilige gevoel dat daarmee gepaard zou gaan.

Klachten blijven (voorlopig) uit
Bij de christelijke vakbond ACV hebben ze voorlopig nog niet te maken met ongeruste ambtenaren. “Voorlopig blijven de klachten uit, maar we zitten natuurlijk nog maar in de eerste fase”, zo zegt Luc Verhaeven van het ACV.

“Pas eind november zullen alle ambtenaren kennis hebben gemaakt met hun nieuwe werkplek. De kans is groot dat het aantal klachten vanaf dan zal toenemen. Op dit moment zitten de mensen vooral met praktische vragen over hoe ze gemakkelijk aan Thurn & Taxissite kunnen geraken.”

Shuttlebus
Het Brussels gewest wil de omgeving aan de Havenlaan in de toekomst grondig optimaliseren. Zo is er al gesproken over twee extra buslijnen, een voetgangersbrug over het Maximiliaanpark en een vaste pendeldienst, zegt de vakbondsman. In de toekomst komt er ook een voetgangersbrug over het Kanaal, de Picardbrug. Het Maximiliaanpark wordt heringericht in het kader van het stadsvernieuwingscontract voor de buurt.

In afwachting daarvan maken de ambtenaren gebruik van een shuttlebus. Die vervoert de werknemers op vaste uren van het Noordstation naar de Havenlaan en terug. Op dit moment kunnen de ambtenaren rekenen op vier kleinere bussen met een capaciteit van zeventien personen en een grotere bus waar plaats is voor negentig mensen.

Die rijden om de vier minuten en rijden van 5u30 's morgens tot 22 uur 's avonds. Tijdens de middag stoppen de bussen ook aan Rogier waar meer lunchmogelijkheden zijn. Niet alleen de Vlaamse ambtenaren, maar ook werknemers van Publifis, het Koninklijk Pakhuis en Unizo maken gebruik van de ingelegde lijnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?